Csomagológépek

A tömlőtasakos csomagológép folyadék, darabos (tészta, pellet stb.) és porszerű anyagok műanyag fóliába történő automatikus csomagolására szolgál. A gép síkfóliából automatikusan megformázza a csomagot, majd töltés után azt lezárja. A töltendő és csomagoló anyag mozgását tekintve függőleges illetve vízszintes rendszerű lehet.

Csomagológépeink kifejlesztése során a következő szempontokat vettük figyelembe:

  • könnyű kezelhetőség,
  • megbízható működés,
  • alacsony üzemeltetési költség,
  • gyors átállás,
  • széles tartományban történő alkalmazás

A könnyű kezelhetőséget magas szintű elektronika beépítése garantálta, a kiváló minőségű Omron PLC, HMI, szervo rendszerek beépítésével. Érintőképernyős kezelőfelület segítségével a kezelőszervek nagy részét elhagytuk, valamint az ember-gép közötti kommunikációt magas szintre emeltük. A megbízható működést az iparban jól bevált elemek szakszerű méretezése és beépítése garantálja. A modern elektronikai végrehajtó elemek alkalmazásával az üzemeltetési költségek drasztikusan csökkentek a hagyományos gépekhez képest.

Az egyik legnagyobb erénye gépeinknek a gyors átállás. Az elektromos paraméterek átállítása a receptben tárolt típus kiválasztásával pillanatok alatt megtörténik. A konstrukció kialakítása olyan, hogy a formázó egység cseréje sem igényel szakirányú újbóli beállítást.
A gép másik nagy erénye, a széles tartományban történő alkalmazása. A kialakításnál az volt a cél, hogy egy géppel, nagyon kicsi és nagyon nagy tasak legyen készíthető. Büszkén kijelenthetjük, hogy az általunk gyártott gép megfelel ennek az elvárásnak.

Gépeinkkel gyártható tasakok szélessége 50mm és 450mm között,
Tasakok hosszúsága 40mm és 650mm között változtathatók