Mérleges adagolók – Adagolástechnikai berendezések

A félautomata vagy automata adagoló gépekkel szembeni elvárás, hogy az adagolási pontosság egyenletes legyen, minimális felügyeletet igényeljen. Ezeket a szempontokat figyelembe véve fejlesztettük ki a mérleges adagoló családunkat (vibrációs adagoló darabos árukhoz, folyadék adagoló, poradagoló, csigás adagoló). A súlyellenőrzés, beépített elektronikus mérleg segítségével történik, az adagolást az általunk kifejlesztett aktív adagolási szoftver felügyeli, a megbízhatóságot az iparban jól bevált elemek (pl. OMRON PLC és HMI), vagy az általunk kifejlesztett egységek (pl. rezgőadagoló) garantálják. Termékeink széles körben használhatók.

Több cégnél különbséget tesznek a mérleges adagolók (súlyra történő adagolás) és például a csigás adagolók (térfogat alapú adagolás) között. Ennek oka az adagolástechnikában rejlik, hiszen legtöbbször a csigás adagolóknál nem végeznek súlyellenőrzést a kiadagoláskor (a kiadagolás térfogat alapú). Mi azonban mindegyik adagolónkat ellátjuk mérleges visszacsatolással (túlterhelés védelemmel ellátott digitális mérőcellákkal és a legmodernebb mérleg modulokkal) a gyors és ellenőrzött kiadagolás érdekében. Ez a szemlélet teljesen új a hazai adagolástechnikában!

Valamennyi adagolónkat lehet használni félautomata gépként vagy összekapcsolható más automata csomagológéppel. Cégünk szállított már mérleges adagolókat az ország számos területére illetve több alkalommal külföldre is.