Anno 1987

Az NKR Company

Az általunk gyártott gépek, berendezések és rendszerek egy család legjobb tudásának és lelkiismeretes munkájának az eredményei. Célunk, hogy a több évtizedes tapasztalatainkra (Anno 1987) és piacvezető partereinkre alapozva minőségi és innovatív feladatokat végezzünk az ipari automatizálás területén.

Történetünk

Tevékenységünket 1987-ben kezdtük ,,K” cégjelzéssel. Ipari vezérlések javításával, felújításával, átalakításával foglalkoztunk. Így több műanyag nyílászáró gyártógépsor elektromos vezérlését alakítottuk át modern, megbízható rendszerre. A megbízhatóság érdekében saját, szabadon programozható vezérlőegységet, más néven PLC-t fejlesztettünk ki.

Később tevékenységi körünk kibővült a szabályzástechnika, ezen belül a hőmérséklet szabályzás problémáinak kezelésével. Hőmérséklet szabályzók javítása, új szabályzók gyártása és beépítése egészítette ki tevékenységi körünket.

A csomagolástechnika fejlődése elénk is új feladatokat állított. Kifejlesztettük a mérleges adagolás precízebb változatát. Ezt mi aktív adagolásnak neveztük el. Ennek segítségével a feldolgozóipar sok eddigi problémáit tudtuk kezelni. A kihívások azonban nem értek véget. Az elektronikai fejlesztések mellett tevékenységi körünket az elektromechanikus elemek fejlesztésével is kiegészítettük. Új vibrációs adagolóegységet, mérőegységet fejlesztettünk ki, melynek segítségével 2000-ben elkészült önálló termékünk, a vízszintes mérleges adagoló. E terméket azóta különböző kiépítésben készítjük. A további fejlesztéseink sem álltak meg, hiszen kifejlesztettük a kezelőbarát vezérlő elektronikát, mely szinte minden állapotról tájékoztatja a felhasználót.

Tevékenységünket 2003 óta ,,NKR Company” jelzéssel folytatjuk. A kibővített név kibővített tevékenységet is jelent. A fejlesztés, kivitelezés, szervizelés, marketingtevékenység eddigi szűkebb lehetőségei ettől kezdve új lendületet adott vállalkozásunknak. Terveink között szerepelt a körmérleges adagolás kifejlesztése valamint a vezérlések számítógépes felügyelet alá helyezése. Ez már nem a jövő többé. A vállalkozás három tagja megosztotta egymás között a fejlesztési területeket, így lehetőség nyílt a csúcstechnológiás megoldások megismerésére és integrálására az ipari rendszerekbe minden területen. Többek között nagy fejlődésen ment keresztül a HMI és SCADA rendszerek tökéletesítése. Nemcsak a gépsor mellett biztosított az “ember gép kapcsolat” interaktív terminálon keresztül, hanem lehetőség nyílt a távoli termelés felügyeletre, számítógépes vezérlésére, az adatok naplózására különféle adatbázisokba.

A vállalkozást a 2012-es egri Junior Expo-n is bemutattuk. Az expo szakmai zsűrije 1. helyezést ítélt a csapatnak. 2013-ban ismét visszatértünk a kiállításra melyen a nagyon előkelő szakmai 2. helyezést értük el.

Hitvallásunk

Nagy hangsúlyt fektetünk a komplett megoldások kivitelezésére. Nem terméket, hanem technológiát adunk. Céljainkat vevőink elégedettsége révén kívánjuk elérni. Nagy hangsúlyt fektetünk a hosszútávú partneri kapcsolatok feltételeinek kiépítésére. Ennek során folyamatosan fejlesztjük cégünk vállalati kultúráját, igyekszünk megismerni és alkalmazni a korszerű technológiákat, és gyártási módszereket és a tevékenységünk hatékonyságát tökéletesítése érdekében.

Tevékenységi területeink

Tevékenységünk lefedi a technológiai tervezéstől (2D-3D) kezdve a kivitelezéshez szükséges valamennyi folyamatot. A több évtizedes tapasztalatra alapozva, gépfejlesztést új alapokon kezdhettük el. A legkorszerűbb technikai megoldások (pl.: vibrációs technika, érzékelési technológia, szervo stb.) figyelembevételével a kor igényét kielégítő, korszerű, versenyképes gépeket, rendszereket és vezérléseket igyekeztünk kifejleszteni. Ennek érdekében olyan partnerekkel állunk szoros kapcsolatban, akik mind a piac vezető cégei közé tartoznak.

A termék palettánk igen széles és sokrétű. Többek között megemlítenénk a saját fejlesztésű és aktív adagolási technológiát alkalmazó mérleges adagolóinkat, rezgőadagolóinkat, tömlőtasakos gépeinket, tesztelő rendszereinket, szárító- és szállító rendszereinket. Cégünk kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik ipari vezérlésekkel kapcsolatban is (a saját fejlesztésű vezérlőktől kezdve, komplett ipari vezérlések kiépítésig). A meglévő termékeink mellett vállaljuk egyedi gépek tervezését és kivitelezését, 2D/3D tervezést és régebbi gépek korszerűsítését is, így Önnek minimális kiadással is elérhetővé válhatnak a mai modern technológia vívmányai. Annak érdekében hogy költségeit csökkentsük, hatékony energiafelhasználású rendszereket készítünk, fejlesztünk. Kiemelnénk az informatikai területen nyújtott szolgáltatásainkat (termelésfelügyeleti, termékkövető rendszerek, raktárkezelés, informatikai/telefonos hálózatok tervezése, kivitelezése stb).

Csapatunk

Kik állnak a színfalak mögött?

3Szakember
33Éves vállalkozás
300Működő rezgőadagoló
500Befejezett projekt
Mérföldkövek

Vállalkozásunk rövid története

1987

Kiss Béla egyéni vállalkozás megalapítás, “K” logóval

2000

Saját vibrációs adagolóegység kifejlesztése, elkészül az első mérleges adagoló

2003

NKR Company kezdete, “NKR” logó

2011

NKR Company az Interneten, weboldalunk elkészült

2012

NKR Company 2012-es Junior Expo kiállításon győztese

2013

NKR Company 2013-as Junior Expo II. helyezettje

2015

Elkészül a saját fejlesztésű Android alapú HMI alkalmazás első verziója

2016

Kiss Norbert e.v. megalapítás

2020

Új weboldal és új logó