Blog

2011-05-10

Frissített Ipari Vezérlések! + egy kis Történelem

 +Ahogyan ígértem lépésről lépésre mutatom be az oldalainkon történt frissítéseket. Most az elektromos ipari vezérlések oldalunkra hívnám fel a figyelmet. Kibővítettük néhány olyan OMRON egységgel, amelyeket előszeretettel használtunk már az eddigiekben! 
A PLC vezérlések területén már nagyon régóta tevékenykedünk. Annak idején még saját PLC-t is fejlesztettünk, ami a korabeli B&R PLC-kel volt egyenértékű! Ráadásul nagyon sok gép vezérlésében sikerült jó eredménnyel alkalmaznunk. Szóval utólag visszatekintve is azt mondjuk, hogy érdemes volt fejleszteni. (Egyszerűbb feladatokra még ma is használható, lásd a gépfelújítás részben a dagasztó vezérlését) A technika azóta sokat fejlődött, amivel már egyszerűen nem lehet lépést tartani, így most már mi is áttértünk az OMRON PLC-kre.
 Szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy az elsők között voltunk Európában, akik az új CP1H típusú OMRON PLC-t kezdték használni. Ez bármilyen hihetetlen, de így van, mert annak idején a prototípussal dolgoztunk és kétséges volt, hogy sorozat termékként kapható lesz-e. Viszont rendkívül közkedveltté vált, mivel nagy tudású vezérlőről van szó, a CX-One integrált fejlesztői csomag, pedig kiváló. A különböző feladatokra több típust is kefejlesztett az OMRON. Például a CJ sorozat igazi modulos rendszerű PLC, amelyet már több folyadékadagoló vezérlésénél alkalmaztunk. A CP1L pedig az egyszerűbb feladatok PLC-je lett nálunk. Az OMRON CJ sorozatú PLC-jéhez fejlesztett mérleg modult is elsőként alkalmaztuk az országban. DE nem bántuk meg az annak idején befektetett energiát, hiszen az elvárásainkat magasan teljesítették ezek a japán megoldások. Volt referenciánk, hiszen mi is kipróbáltunk több gyártmányt is (B&R, Rexroth), kevesebb sikerrel. Így mi most már kizárólag OMRON megoldásokkal oldjuk meg a felmerülő feladatokat.

Nem elhanyagolhatóak az OMRON szervo hajtástechnikai megoldásai sem. Ezeket a hajtásokat címkéző gépeknél, robotoknál is használtuk.

És persze a HMI. Korábban az ESA kezelőtablókkal dolgoztunk. Az ESA tablók véleményem szerint jól használható tablók, de a rendszerek heterogén (OMRON PLC, ESA HMI) volta miatt mindig valamilyen meglepetés ért. Átváltottunk az OMRON HMI-re és megszűntek a problémák. A tablóban rejlő további lehetőségekről nem is beszélve. Az évek során sikerült igen felhasználóbarát HMI programokat készítenünk. Könnyen változtatható receptek, átlátható rendszer stb.
Ipari vezérlésekkel kapcsolatos feladataival kérjük forduljon hozzánk bizalommal, segítünk!
Uncategorised , , ,
About admin