Blog

2012-03-19

Megnyertük a III. Junior Expo szakmai díját!

Fantasztikus és még most is hihetetlen számunkra, hogy megnyertük a Junior Expo szakmai díját, és így egri sikerrel zárult ez az egri rendezvény. Külön óriási eredménynek tartjuk, hogy közel negyven kiállítóból lettünk az elsők és már nem egy regionális, hanem egy országos expo-ról beszélhettünk, hiszen találkoztunk gödöllői, törökszentmiklósi, miskolci, budapesti vállalkozásokkal is. Ahogy az Agria Parkban is mondtam, megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy kihasználjuk a győzelemmel kapott lehetőségeket, hiszen ez számunkra egy pozítív visszajelzés arról, hogy jó irányba haladunk a vállalkozással. Továbbá nagyon jót tesz a csapatunknak is, kellenek az ilyen visszajelzések és jó élmények.

Most először állítottunk ki ezen a rendezvényen, múlt évben látogatóként néztünk be az Agria Parkba. Akkor el is gondolkodtunk azon, hogy nekünk is érdemes lenne jelentkezni, de nem tudtuk, hogy hogyan is tudnánk bemutatni a hétköznapinak nem nevezhető munkánkat.

Végül is egy igen változatos standot tudtunk összeállítani, ahol megfért egymás mellett az ipari automatizálás, a fagyipor adagoló (amit még a gyerekek is nagy élvezettel próbáltak), 3D-s tervezői rendszer, a programozás illetve a zene. Szerettük volna bemutatni, hogy a munkánkkal (elektronika, informatika, gépészet) az olyan monoton és gépies munkákat szeretnék kiváltani illetve segíteni, amely nem embernek való. Megmutattuk, hogy hogyan tudunk akár egy régi gépet is 21. századivá tenni egy felújítással és a modern elektronikai megoldások beépítésével. Bemutattuk az 1987 óta folyamatosan gyarapodó termékpalettánkat, amely napjainkra már igen nagy rendszereket is tartalmaz. Ráadásul ezek a rendszerek most is dolgoznak és segítik a termékek előállítását illetve kiszerelését.

Büszkén mutattuk be a család már legendásnak mondható termékeit, amelyet még édesapánk fejlesztett ki és a mai napig is gyártjuk és építjük a rendszereinkbe. Jó hangulatban idéztünk fel a kiállításon pár látogatóval a régi időket, amikor még azon fáradoztak a fejlesztők és mérnökök, hogy kiváltsák a drága nyugati berendezéseket és helyben oldják meg a feladatokat.

Nagyon fontosnak tartottuk, hogy mi olyan berendezéseket tudunk bemutatni, amit mi állítunk elő a helyi és környékbeli vállalkozások bevonásával, így próbálva erősíteni a régió iparát. Az alkalomhoz remekül illett, hogy nemrégen készültünk el egy folyadéktöltő gépsor informatikai bővítésével, melyet így képesek vagyunk távolról felügyelni, működést és HMI-t monitorozni, illetve adatbázisba termelési adatokat naplózni. Az informatika szerencsére az iparba is egyre inkább teret fog hódítani, hiszen segítségével tovább segíthető a termelés hatékonysága és a cégek versenyképessége.

Sokan meglepődtek a standunkon kiállított hangszereken és zenei felszereléseken. Ricsi és én már jó néhány éve az NKR Band formációban dolgozunk fel és adunk elő Pink Floyd dalokat. Ez a hobbink, a munka után sokat foglalkozunk zenével. A kiállításon viszont a elektronika és informatika általunk is hangoztatott csodáját szerettem volna bemutatni egy különleges hangszerrel, amit az NKR Band-ben is használok. A Line6 James Tyler Variax egy modern DSP rendszerrel felszerelt analóg gitár, amely képes más gitárok hangzását is előállítani továbbá a húrok hangmagasságát tetszőlegesen elhangolni (a húrok hangolása nélkül természetesen). Röviden, tömören a lényeg az hogy egy számítógép is van a hangszerben és ez végzi a különböző gitárhangok előállítását a gitár hangjából.

Nagy megtiszteltetés volt, hogy Vona Gábor országgyűlési képviselő is ellátogatott a kiállításra, és meglátogatott minket is. Még gitározott is a James Tyler Variax gitárommal!

Tényleg élvezetes két nap volt, jó hangulatban telt el és sok új ismerőssel találkoztunk. Reméljük most már minket és a munkánkat is egyre többen fognak megismerni. Az eredményeink pedig kizárólag a csapatmunkának köszönhető. A csapat magját családi és baráti szálak kötik össze. Úgy gondoljuk ez egy jó alapja lehet az eredménynek. Összetett és komplex feladatokat kell megoldanunk, amiben nagyon fontos szerepe van Kása István gépészmérnöknek is, aki a Kása Terv Kft ügyvezetője.

Ezúton is köszönöm az egész család nevében mindenkinek a szervezést, támogatást, részvételt és a jó hangulatot!
Reméljük jövőre találkozunk.

Köszönjük!

További képeket itt lehet látni, illetve a HEOL cikke itt olvasható.

Kiss Norbert

Uncategorised , , , ,
About admin
2 Comments
  1. Gratulálok az Agria Universitas Egyesület (AUE) vezetősége és gyakornokai nevében a III. Junior Expón elért sikereitekhez!
    Kívánunk további jó munkát és kitartást Nektek!
    Üdvözlettel: Soós Lívia

Comments are closed.