Blog

2013-05-15

Fantasztikus eredményt értünk el a IV. Junior Expo-n

A tavalyi 2012-es expo győzelmünk után, ránk is óriási feladat és nyomás hárult, hiszen olyan standot és visszatérést kellett összeállítanunk ami méltó a tavalyi eredményhez. Ez nem volt könnyű, sokat is törtük a fejünket hogy hogyan tudnánk egy ismét frappáns és friss standdal bemutatkoznunk. Úgy látszik, hogy ez jól sikerült hiszen a szakmai zsűri ezúttal a II. helyezéssel értékelte a munkánkat a közel 100 kiállítóból. De mit is mutattunk be pontosan?

Ezúttal több izgalmas szempontot próbáltunk kiemelni. Az egyik érdekes dolog például az volt, hogy mi úgy gondolkodtunk, hogy az lenne a legjobb ha meg tudnánk mutatni hogy tavaly óta milyen eredményeket értünk el, illetve milyen fejlesztéseket végeztünk. Utólag elmondhatom hogy ezt az ötletet nagyon jól sikerült megvalósítani, hiszen több ismerős is azzal a kérdéssel keresett fel már minket, hogy “Na srácok, mi történ veletek az elmúlt évben?”. Mi pedig nyugodtan mutathattunk a termék bemutató plakátjainkra hogy “Tudtuk hogy ezt fogod kérdezni”

Egy másik rendkívül látványos és fontos része volt a mostani standunknak a Vecsésre készülő többtengelyes szervós robotunk. Ennek a robotnak most is az lesz a feladata hogy a monoton emberi munkát kiváltsa és akár 24 órában folyamatosan képes legyen azt végezni. A standon kiállított robot feladata az lesz hogy egy fröccsöntő gépből kikerülő műanyag vödröt automatikusan megfülezzen majd a beállított darabszámban kötegeljen.

A új technológiák integrációs lehetőségeit is bemutattuk, melyet minél előbb szeretnénk rendszereinknél alkalmazni. A bemutató során egy hagyományosnak mondható, kereskedelemben kapható érintőképernyős táblagéppel irányítottuk a robotot vezetékek nélkül.

Most már azt hiszem elmondhatjuk, hogy szokásunkhoz híven bemutattuk az elektronika és az informatika csodálatos lehetőségeit egy digitális, számítógéppel rendelkező elektromos gitárral és a hozzá tartozó digitális effektekkel. Ezen kívül remek lehetőség volt, hogy a TPC hangtechnikával közösen is tartottunk egy zenés tesztet.

A tavalyi kiállítás egy rendkívül nagy haszna volt számunkra hogy megismerkedtünk egy nagyon lelkes, dolgos kis csapattal (Möbelz-Gentextil Kft) akik idén egy nagyszerű, egyedileg hímzett céges inget is készítettek számunkra. Így most sem maradt el nálunk az egységes megjelenés sem.

Az kiállítás első napjának végén került sor a szakmai díjak átadására. A mostani expo-n  nagyon sok, közel 100 kiállító is részt vett, így jóval nehezebb volt elnyerni a zsűri elismerését, hiszen számos remek stand és kiállító is volt ezen az országos rendezvényen. Ennek ellenére a szakmai zsűri II. helyezéssel értékelte a munkánkat, a standunkat és az elmúlt évben elért eredményeinket. Mi nagyon örülünk ennek az eredménynek, hiszen ez már egy országos eredményként értékelhető.

További hírek:
http://www.heol.hu/heves/kozelet/szuksegesek-a-kortars-peldakepek-496326
http://juniorexpo.hu/nkr-company-kreativitasbol-sosem-eleg/

Egy interjú velünk a Szent István Rádióban

Uncategorised , ,
About admin