Szolgáltatásaink

Állunk rendelkezésére a tervezéstől az elektromos vezéréléseken és gépgyártáson át a termelésinformatikai rendszerekig terjedő paletta szolgáltatásaival.

Ipari vezérlések tervezése/kivitelezése

Vállalkozásunk induló fő tevékenysége ipari vezérlések, szabályzások tervezése, kivitelezése volt. Az elmúlt három évtizedben számos mérleges adagoló, csomagológép és rendszer elektromos vezérlését készítettük el, vagy újítottuk fel. Saját fejlesztésű vezérlőt is készítettünk. Bár idővel szükségessé vált a tevékenységi körünk bővítése, de továbbra is megtartottuk alaptevékenységünket. Újabb technológiákat alkalmazunk az elektronika területén (szervo, robot, szabályzás, ipari folyamatirányítás, felügyelet, nyilvántartás). Ezek felhasználásával, alkalmazásával sok segítséget tudunk nyújtani más gépgyártó, kivitelező, felhasználó vállalatok részére.

Teljes megoldást kínálunk az ipari vezérlések területén, a tervezéstől a programozáson át, a vezérlés teljes kiépítésig.

A következő területeken tudunk Önnek segíteni:

  • Villamos erőátviteli, vezérlési, biztonsági rendszerek
  • PLC vezérlések (OMRON, Siemens)
  • Szervo hajtásokkal megoldott mozgások (gyors, precíz mozgatás)
  • HMI kijelzők programozása

Gépek felújítása/modernizálása és karbantartása

Cégünk vállalja elromlott, vagy elavult berendezések gyorsjavítását, felújítását, modernizálását a kor elvárásainak megfelelően. Amennyiben egy rendszer még mechanikailag jól használható de vezérlése nem elég intelligens lehetőség van azok korszerűsítésére. Így kisebb kiadással is elérhetővé válhatnak a mai modern technológia vívmányai és a hatékonyabb energiafelhasználást elérő vezérlések beépítése.

Gépészeti tervezés (2D, 3D)

A minőségi eredmény érdekében az általunk készített gépek/rendszerek számítógépes tervek alapján készülnek. Erre alapozva vállalunk

  • 3 dimenziós gépészeti tervezést
  • Látványtervek és szimulációk készítését
  • Műszaki rajzok készítését

A gépek mechanikus terveit 3D-ben készítjük el, melynek köszönhetően a megrendelő a még csak tervezési stádiumban lévő gépet kész állapotban láthatja. Ezzel a technikával elkészített rajzok teljesen élethűek, megtekinthetők bármely nézőpontból. Szükség esetén nagyobb rendszereknél a rendszert körülvevő épületet vagy kiegészítő robotok esetében a fő egységet is lemodellezzük, ennek köszönhetően az általunk gyártott berendezések tökéletesen illeszkednek a már meglévő rendszerhez.

Amennyiben a megrendelőnek plusz igénye lenne, azokat könnyen tudjuk kivitelezni, mivel a meglévő és a valóságnak megfelelő tervek alapján könnyedén tudunk módosítani, plusz funkciókkal kiegészíteni meglévő terveket, valamint a kész rendszert. Ha viszont összetettebb működésű gépet kell kivitelezni, akkor akár a működését is le tudjuk szimulálni, míg mielőtt egy alkatrészt is legyártanánk. A 3D-s tervek alapján tetszőleges nézőpontból tudjuk elkészíteni a 2D-s műszaki rajzokat, melyek alapján már legyárthatók az alkatrészek.

IT szolgáltatásaink

Célunk az ipari termelés informatikai támogatása. Az informatika az ipari termelésben a digitális folyamatirányítás, a nagy rendszerek számítógépes irányítása révén az ipari folyamatok nagyarányú termelékenység növekedésének egyik fő forrásává vált. A termelésinformatika a mai korszerű termelés egyik fő ága. Vállalkozásunk az Ön rendelkezésére áll a termelés informatikai szoftverek fejlesztésében/integrálásban illetve a rendszerhez szükséges hálózat kiépítésében.

Az általunk gyártott gépek (mérleges adagolók, csomagológépek, robotok) készen állnak a modern informatikai rendszerekbe való integrálásba. Gépeink felfűzhetők egy ilyen intelligens rendszerre. A kulcs a rendszerben van. Intelligens, egymást figyelő megoldások, teljes felügyelet a rendszer felett akár távolról egy monitoron keresztül is.

Gép szintű felügyeleti és naplózási lehetőséget érhet el az irodai gépén. Az aktuális termelési receptek (paraméter csoportokat) az irodából is megváltoztathatja a gépen.

Fejlett felügyelet és irányítási lehetőség áll rendelkezésre a SCADA megoldásokkal. Ez egy ipari automatizálási megoldás, amely a gyártási műveletek ellenőrzésére és irányítására szolgál. Megbízható megoldást nyújt az egyszerű megjelenítéstől az egész vállalatot átfogó integrált rendszerig. 3D hatású grafikus megjelenítési felületén a rendszer kezelői könnyen eligazodnak, jó beépített grafikus könyvtárakkal rendelkezik. A SCADA szoftverek a rendszer PLC-itől gyűjtik össze az információkat, a változók értékeit, és ezekből állítják elő a technológia valósidejű képét, ábrákkal, mozgó objektumokkal és beavatkozó felületekkel. A géppel kapcsolatos adatok hatékony megjelenítése van tehát lehetőség. A gyakorlatban az ipari gépek folyamatirányító rendszerbe való bekapcsolása óriási előnyökkel jár. Egyszerűen átlátható a teljes rendszer, könnyebb karbantartás, könnyen gyűjthető, naplózható, eltárolható adatok a termelés minden pontjáról.