Blog

2013-08-26

Komplett rendszer, körmérleggel és szervós csomagológéppel

Tovább folytatjuk az új fejlesztéseinket bemutató sorozatot. Ezúttal egy korábbról már ismerős rendszerről van szó, de ezúttal ezen a rendszer is bőven történtek fejlesztések. Honnan is kezdjük? Komplett kiszerelő sorunk alapja egy körrendszerű mérleges adagolóból és egy tömlőtasakos csomagológépből áll. 
A körrendszerű adagoló a 4 vagy akár a 8 kiszolgáló csatornának köszönhetően magasa teljesítmény mellett is képes pontos, visszacsatolt kiadagolásokra. Igen univerzálisnak nevezhető hiszen az adagoló csatornák a kezelőfelületen keresztül akár össze is vonhatók. Ez igen nagy előny ha kicsi vagy nagy tömegű adagokat is hasonló tempóval, pontosan kiadagolni. Alapvetően nem szabad összekeverni ezt az adagolót a kombinációs mérlegekkel. Ez a megoldás a lineáris és a kombinációs megoldások között helyezkedik el. Fejlettebb és hatékonyabb a lineáris megoldásoktól, de nem olyan összetett mint a kombinációs/többlépcsős megoldások. Ennek köszönhetően az ár/tudás aránya kimondottan jónak mondható. Azokon a helyeken ahol már indokolttá válik a kombinációs mérlegek alkalmazása, de azok magas költsége nem teszi lehetővé a beruházást, ott mindenképpen jó szolgálatot tehet.
A csomagológépünk is több fejlesztésen ment át. Továbbfejlesztett vízszintes hegesztő egységgel rendelkezik, amelynek kiemelt képessége a szabályozható és egyenletes nyomóerő. Ez óriási előrelépés, hiszen a hegesztendő fólia vastagságától függően más-más beállítást lehet alkalmazni. A vastag fóliák hegesztésekor sokszor probléma a nem megfelelő vagy a nem egyenletes nyomás. Ezt nekünk sikerült kezelni. 
Nagyon nagy lépés hogy a lehúzó, hegesztő mozgatását szervók végzik. Ez nem csak a tökéletes pontosságot és a programozhatóságot, hanem a nagy teljesítményt is lehetővé teszik. 
Mindig nagyon kritikus kérdés a fólia formázása, különösen ha speciális fóliáról van szó. Ennek érdekében legutóbbi csomagológépünket már a legjobb minőségű TOSS formázó egységgel szereltük fel. 
A gépeinket teljes mértékben átterveztük úgy hogy akár teljesen burkoltak (polikarbonát) legyenek, így megóvjuk a gépet a külső szennyeződésektől, mely a stabil működést is garantálja, de a nagy tisztaságot igénylő terekben is megfelelő elszigeteltséget nyújthat. Rendszerünk enyhén porzó anyagok kiszerelésére is alkalmassá lett téve. Ez az anyag továbbításért felelős felületek újratervezését igényelte. 
A vezérlés szempontból előre lépés hogy a teljes rendszer ETHERNET-re csatlakoztatható, mely óriási lehetőségeket kínál. Lehetővé teszi a gépek távfelügyeletét/szervizelését, valamint termelési adatokat lehet gyűjteni egy központi informatikai rendszerbe. A fólia címkézéséért felelős intelligens hőnyomtató által nyomtatott címkeadatai egy központi vállalatirányítási rendszerből is feltölthetők.
Uncategorised , , ,
About admin